Vuurwerkobjecten

Vuurwerkobjecten zijn voorwerpen of installaties waarvan vuurwerk wordt afgeschoten. Ze zijn bedoeld om het effect van het vuurwerk te vergroten of te veranderen. Bengaals vuur geeft een sterke gloed, afgestoken achter een scherm waar letters zijn uitgesneden geeft het een gloeiende tekst in de duisternis. Een fontein spuit vonken, gemonteerd op een draaiend wiel spuit dezelfde fontein vonken in bewegende spiraalvormen. Lichtkogels, afgeschoten vanaf een speciale constructie, geven vurige vormen of letters in de nachtlucht. Vaak blijft het vuurwerkobject zelf verborgen voor de ogen van de toeschouwers. Maar het kan ook een essentieel decorstuk zijn in een vuurwerkshow. Zoals de vogel die zich vuurspuwend in een vonkenregen ontvouwt uit een brandend ei. Het juiste gebruik van vuurwerkobjecten maakt eenvoudige vuurwerkeffecten overweldigend!

Vuurwerkobjecten zijn er in vele soorten en maten. Het kunnen statische constructies zijn van waaraf vuurwerkeffecten worden afgeschoten, maar ook bewegende objecten zijn mogelijk. Bewegende constructies kunnen elektrisch worden aangedreven, door middel van zwaartekracht of door de stuwkracht van het vuurwerk zelf. Een vuurwerkobject, statisch of kinetisch, kan neutraal van vormgeving zijn, zodat het publiek slechts het effect van het object op het vuurwerk ziet. Maar het kan ook een smaakvol vormgegeven toevoeging zijn aan een vuurwerkshow.

Elke toepassing vergt zijn eigen vuurwerkobject. Pyrofoor de Amsterdam ontwerpt en ontwikkelt vuurwerkobjecten in eigen beheer. Het bedrijf beschikt over een uitgebreide keuze aan objecten, toepasbaar in diverse soorten shows. Indien wenselijk kan Pyrofoor de Amsterdam ook nieuwe objecten bedenken en maken, al dan niet in overleg met de opdrachtgever. En dat beperkt zich niet tot eenvoudige hulpmiddelen om vuurwerkeffecten onder optimale omstandigheden af te vuren. Zelfs voor ontwerp en productie van een compleet vuurwerkprieel in de stijl van de 17de- en 18de eeuwse prieelvuurwerken draaien de medewerkers van Pyrofoor de Amsterdam hun hand niet om. En altijd is een optimale showbeleving het doel!