Pyromusicals

Vuurwerk en muziek: al in de 18de eeuw boekte Georg Friedrich Händel succes met zijn pyromusical 'Music for the Royal Fireworks'. Ook voor u is dit mogelijk. Pyrofoor de Amsterdam is gespecialiseerd in het ontwerpen van speciale vuurwerkshows in combinatie met muziek. Uiteraard kan dat door u zelf gekozen muziek zijn, maar Pyrofoor de Amsterdam kan u ook adviseren bij uw keuze.

Bij een pyromusical is muziek de leidraad voor de vuurwerkshow. Ritmes, accenten en klankkleuren van een muziekstuk krijgen door het gebruik van vuurwerk en special effects een visuele vorm. Hoewel het ene muziekstuk zich er beter voor leent dan het andere ontwerpt Pyrofoor de Amsterdam pyromusicals op alle soorten muziek.

Voor een geslaagde pyromusical is de keuze van de juiste vuurwerkeffecten en special effects essentieel. Door uitgebreide productkennis en ruime ervaring in het vormgeven van shows kunnen de ontwerpers van Pyrofoor de Amsterdam geluid en beeld zodanig combineren dat het resultaat de som der delen overstijgt. Om muziek en vuurwerk perfect synchroon met elkaar te laten lopen heeft Pyrofoor de Amsterdam de beschikking over geavanceerde apparatuur. Het tijdcodesysteem SMPTE is daarbij het meest gebruikte, maar ook met andere systemen kunnen wij overweg.