PSE (Pyrotechnische Speciale Effecten)

Vlak bij het vuurwerk staan is natuurlijk sensationeel, maar ook gevaarlijk! iets dat explodeert knalt alle kanten op. En wat omhoog schiet komt altijd weer naar beneden. Je kunt dus maar beter afstand houden. Toch is er een mogelijkheid om dichterbij te kunnen staan zonder grote gevaren: PSE!

PSE staat voor "Pyrotechnische Speciale Effecten". De grondstoffen waarvan dit type vuurwerk gemaakt wordt zijn zuiverder dan die waar het gebruikelijke consumentenvuurwerk van wordt gemaakt. Hierdoor geeft het geringe uitstoot van toxische emissie en weinig fall out (troep die naar beneden valt). PSE wordt voortdurend uitvoerig getest op veiligheid en betrouwbaarheid. Deze betrouwbaarheid maakt het mogelijk om het vuurwerk op geringe afstand tot het publiek te kunnen ontsteken. In sommige situaties kan PSE ingezet worden op overdekte locaties, maar niet alle PSE-effecten mogen binnen gebruikt worden. De toepassing van PSE stelt natuurlijk ook de nodige voorwaarden aan pyrotechnici. Zij dienen natuurlijk terdege geschoold en uiterst vakbekwaam te zijn. Zij moeten dit kunnen aantonen met de vereiste certificaten. De uiteraard volledig gecertificeerde pyrotechnici van Pyrofoor de Amsterdam voldoen aan deze eisen. Het bedrijf kan zich beroemen op meer dan 25 jaar ervaring in het gebruik van PSE.

Gedurende zijn bestaan gebruikte Pyrofoor de Amsterdam PSE bij een groot aantal evenementen, zoals Tomorrowland, Decibel, Mysteryland, Emporium, etc. Een greep uit ons assortiment: Fonteinen (Gerbs), Comets, Mines, Airburst, Flashtubes, Flares, Flashflares, Canon -Simulators, Concussion, Silverjets, Linerockets, Waterfalls, etc.

Met zijn ruime ervaring, bekwame technici, brede productkennis en artistieke inzicht biedt Pyrofoor de Amsterdam u een adembenemende en vooral veilige show!