CO2 Powerjet

De CO2 Powerjet van het merk Magic FX is een grotere variant van de CO2 Jet. Het is een eenvoudig CO2 -apparaat dat, mits juist toegepast, toch een groots effect geeft. Het is binnen het assortiment van Pyrofoor de Amsterdam dan ook een van de meest gebruikte machines bij zowel binnen- als buitenevenementen. De CO2  Powerjet blaast een indrukwekkende witte rookpluim uit, die net zo snel weer oplost als dat hij verschijnt. Deze rookwolk vormt zich uit gecondenseerde waterdamp uit de lucht. Het gebruik van CO2 Powerjets kan de temperatuur in een evenementenhal iets doen zakken.

 

De CO2 Powerjet bestaat uit een elektrisch bestuurbare gasafsluiter en een uitvoerbuis. De CO2 Powerjet wordt met een speciale slang aangesloten op een koolzuurgasreservoir, doorgaans een gascylinder, waarin het koolzuurgas onder zeer hoge druk in vloeibare vorm is opgeslagen. Koolzuurgas, CO2, of kooldioxide, is een niet-giftig gas, van nature aanwezig in de atmosfeer. Door de elektrische gasafsluiter te openen ontsnapt vloeibaar koolzuurgas door de uitvoerbuis van de CO2 Powerjet. Het vloeibare gas, dat dan niet meer onder druk staat, verdampt onmiddellijk, waarbij het sterk afkoelt. De in de lucht aanwezige waterdamp condenseert dan meteen. Dat ziet eruit als een grote witte rookpluim van 8m. tot 20m. lang, die echter weer snel oplost. Het juist aanlichten van de rookpluim met wit of gekleurd licht zorgt voor een nog indrukwekkender beeld.

U kunt de CO2 Powerjet aanbrengen op of rond een podium of zelfs in een truss-grid boven het publiek. Wel dient u rekening te houden met een flinke terugslag. De uitvoerbuis is beweegbaar, waardoor de CO2 Powerjet zich eenvoudig voor gebruik laat richten. De machine werkt op elektriciteit van 230 volt (netspanning): stroom aan is afsluiter open, stroom uit is afsluiter dicht. Het mooiste effect geeft het gebruik van meerdere CO2 Powerjets, die al dan niet tegelijk hun rookwolk uitblazen. Dan is het gebruik van een switchpack aan te bevelen, waarmee vier CO2 Powerjets via DMX512 onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangestuurd. De CO2 Jet is ook als complete machine te huur bij Effectmachines Rental.

 

SPECIFICATIES

Size : 27x26x35 cm
Weight : 7,5kg
Voltage : 230V
Power : 100W
Control : 230V aan/uit schakelaar of DMX512 via een Switchpack
Consumption : CO2 (Vloeibaar, Tank met stijgbuis)
Output : afhankelijk van omstandigheden 8m tot 20m