Sail Amsterdam 2015

SAIL Amsterdam is met het decor van de internationale Tall Ships het grootste publieksevenement van Nederland. Sinds 1975 is SAIL ook uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven. Van 19 t/m 23 augustus 2015 werd SAIL voor de negende keer georganiseerd. En Pyrofoor de Amsterdam was erbij. Op de eerste dag mocht Pyrofoor de Amsterdam een vuurwerkshow neerzetten voor het Amsterdamse publiek.

SAIL Amsterdam 2015 speelde zich niet alleen rond de Oranjehaven (IJhaven) af. Meer dan voorgaande edities werd de rest van Amsterdam betrokken bij de festiviteiten. Dat deed SAIL aan de hand van vijf oceanen met een eigen kleur en thema. Nieuw was ook de indrukwekkende “SAIL Music Marina” aan de Noordkant van het IJ met groot podium. 

De vrienden (hoofdsponsoren) van SAIL leverden een belangrijke bijdrage aan de programmering van SAIL. ING bood met diverse activiteiten op het Zeehelden eiland en het Tall Ship Etoile du Roy gezinnen en jongeren een onvergetelijke ervaring. Delta Lloyd organiseerde een extra grote editie van hun “Optimist on Tour”, waar kinderen kosteloos kennis konden maken met zeilen en andere watersporten. De Telegraaf Viewpoint bood de mogelijkheid om in een grote gondel te stappen, die met een hoge kraan ruim 50 meter de lucht in gaat. Bezoekers hadden zo een fantastisch uitzicht over het hele SAIL-terrein. De Staatsloterij was te vinden op de Kop van Java. Op deze locatie heeft de grootste loterij van Nederland zich op een bijzondere en sportieve manier aan bezoekers laten zien. Het vuurwerk wat aan elk einde van de dag door een ander bedrijf ten toon gesteld werd is op dag een door Pyrofoor de Amsterdam neer gezet. Tijdschrift FEATURE heeft een editie gewijd aan dit evenement.