De oprichter en directeur van Pyrofoor de Amsterdam raakte al vier vrienden kwijt aan vuurwerkongelukken. Als gemeenten het gevaar te lijf gaan met eigen shows tijdens de jaarwisseling, zou hij 'daar best aan mee willen doen'. Simon Lenskens van de Volkskrant ging met Pyrofoor mee naar Qlimax .

Lees meer!

Een grote, professionele vuurwerkshow die om middernacht losbarst. Het Nationale Aftelmoment op oudejaarsavond is ook dit jaar bij het Oosterdok, met het Scheepvaartmuseum als decor. Al dagenlang wordt er opgebouwd door vuurwerkexperts. 

Lees meer!

SAIL Amsterdam is met het decor van de internationale Tall Ships het grootste publieksevenement van Nederland. Sinds 1975 is SAIL ook uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven. Van 19 t/m 23 augustus 2015 werd SAIL voor de negende keer georganiseerd. En Pyrofoor de Amsterdam was erbij. Op de eerste dag mocht Pyrofoor de Amsterdam een vuurwerkshow neerzetten voor het Amsterdamse publiek.

Lees meer!

Het Nationale Aftelmoment is vanavond voor de derde keer in het Oosterdok. De vuurwerkshow wordt groots, het hele evenement wat serieuzer.

 
600 kilo de lucht in

Er gaat zeshonderd kilo Spaans vuurwerk de lucht in, waaronder 725 vuurwerkbommen, 550 single shots en 250 Romeinse kaarsen. Hoeveel het spektakel kost, willen de organisatoren niet zeggen, maar de gemeente heeft in elk geval een kwart miljoen euro bijgedragen. Vorig jaar, in de regen, waren er achtduizend bezoekers. De verwachting is dat het vanavond droog blijft. De organisatie hoopt daarom op zo'n vijftienhonderd man meer dan vorig jaar.

Romeinse kaarsen, vuurpijlen en vuurwerkbommen: de loods op het Marine Etablissement Amsterdam waar het vuurwerk voor Het Nationale Aftelmoment wordt klaargezet, is voor velen een jongensdroom. Maar wie geen professional is, mag niets aanraken. 'Dit is niet hetzelfde vuurwerk als je bij de bouwmarkt koopt.'

De mannen en vrouwen van vuurwerkbedrijf Pyrofoor de Amsterdam zijn in deze loods al twee dagen bezig om alles te prepareren voor het spektakel, vanavond in het Oosterdok. 

Al zes jaar verzorgt Pyrofoor de Amsterdam met productiemaatschappij IDTV Live een professionele vuurwerkshow in de stad om het nieuwe jaar in te luiden. De eerste was op de Dam, vervolgens werd het feest verplaatst naar het Museumplein en nu wordt het voor de derde keer gehouden in het Oosterdok.

Lees meer!

Ons dagelijks werk is meer dan levensonderhoud alleen, we ontlenen er waardigheid aan. Maar wat doen we precies?

Lees meer!

Komende nieuwjaarsnacht barst op de brug over de Amsterdamse Bloemgracht, hoek Prinsengracht voor de 15e keer een oorverdovend, spectaculair en inmiddels traditioneel vuurwerk los. Het is de jaarlijkse traktatie aan de buurt van Joost Ritman; de markante Jordanees, die ooit met zijn twee broers een fortuin verdiende met het fabriceren van wegwerpservies voor de luchtvaart. 

Lees meer!

Het openingsspektakel van de Vrede van Utrecht vindt plaats op het dak van de A2-tunnel bij Leidsche Rijn Centrum met het Metropole Orkest, Junkie XL, theater en een moderne variant van het vreugdevuurwerk uit 1713.

Lees meer!

Chinees Nieuwjaar 2013 wordt toch gevierd in Amsterdam. Vechtsportschool Luk Hop Moon en restaurant-café Majestic organiseren aankomende zaterdag een leeuwendans met vuurwerk. De Gemeente Amsterdam meldde eerder deze week dat het jaarlijkse evenement niet door zou gaan.

Lees meer!

Montréal, July 13, 2004 -On Wednesday, July 14, at 10 p.m., the master pyrotechnicians of the Dutch company JNS Pyrotechniek will attempt to win over the hearts of Montréalers with 'Invasion of the Colours," a dazzling pyromusical epic that will transport spectators to the centre of Alphaville, a futuristic version of Montréal in a thousand light years. The Dutch team will use two 28-metre towers to create incredible lighting effects, launch their pyrotechnic pieces vertically, and even more astonishingly, horizontally.

Lees meer!